Het thuiskantoor; jouw rechten en plichten

Thuiswerken is tegenwoordig niet meer alleen een trend, maar eerder een alledaagse realiteit geworden, zeker na de opkomst van digitale technologieën en de gevolgen van bijvoorbeeld COVID-19. In deze nieuwe werkrealiteit is het van cruciaal belang om niet alleen de voordelen van thuiswerken te begrijpen, maar ook de juridische aspecten ervan, met nadruk op rechten en plichten.

Arbeidsrechten bij thuiswerken

Thuiswerken brengt een reeks arbeidsrechten met zich mee die zorgvuldig moeten worden overwogen. Werknemers behouden hun recht op een veilige en gezonde werkomgeving, zelfs als deze zich in hun eigen huis bevindt. Dit slaat bijvoorbeeld op het recht op pauzes, bescherming tegen discriminatie en een eerlijk loon.

Het lijkt misschien een gek gegeven dat je hier recht op hebt vanuit je werkgever, maar zolang je aan het werken bent voor je baas is hij verplicht goede zorg erop na te laten omdat hij verplicht is om een goede werkgever te zijn. Dit kan bijvoorbeeld ook een goede stoel, schermen of (sta)bureau betekenen. Ofwel arbo-eisen, werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de thuiswerkplek voldoet aan de Arbo-eisen. Dit omvat ergonomische meubels, goede verlichting en de mogelijkheid om regelmatig te pauzeren. Het niet naleven van deze eisen kan leiden tot juridische complicaties.

Afbeelding:

https://pixabay.com/nl/photos/computer-laptop-werkplek-muis-2982270/

Flexibiliteit en thuiswerken

Een van de voordelen van thuiswerken is de flexibiliteit die het biedt. Werknemers kunnen hun werkdag aanpassen aan hun persoonlijke behoeften, wat kan leiden tot een betere werk-privébalans. Echter, deze flexibiliteit moet binnen de grenzen van de wet blijven om mogelijke conflicten te vermijden.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zomaar even een uur extra pauze gaat nemen of eerder stopt met werken. Dit zou voor conflicten kunnen zorgen. Wel kan je je dag wat ‘’ergonomische’’, zo kan je natuurlijk de hond even uitlaten of dat ene pakketje aannemen waar je al een week op zit te wachten.

Thuiswerkovereenkomst

Bij thuiswerken is een duidelijke schriftelijke overeenkomst tussen werkgever en werknemer essentieel. Deze overeenkomst moet de rechten en plichten van beide partijen vaststellen, inclusief werktijden, verantwoordelijkheden, en de beschikbaarheid voor overleg. Het is de basis voor een transparante en wederzijdse werkrelatie.

Vaak is er niet sprake van enkel een thuiswerkovereenkomst, maar wordt er een aparte clausule in je arbeidsovereenkomst opgesteld over thuiswerken. Want ondanks dat thuiswerken steeds normaler wordt, is het nog niet de norm om 5 dagen per week thuis te werken.

Afbeelding:

https://pixabay.com/nl/photos/bureau-laptop-notitieboekje-pen-593327/

Bescherming van gegevens

Thuiswerken betekent vaak dat werknemers toegang hebben tot bedrijfsgegevens vanuit hun eigen huis. Het is van cruciaal belang om de juridische aspecten van gegevensbescherming te begrijpen en ervoor te zorgen dat alle nodige maatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beveiligen.

Wil je meer weten over persoonsgegevens? Lees dan onze blogs over bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens of gelekte gegevens.

Belastingvoordelen bij thuiswerken

In sommige gevallen kunnen werknemers in aanmerking komen voor belastingvoordelen als ze vanuit huis werken. Het is belangrijk om de fiscale regelgeving in het betreffende rechtsgebied te onderzoeken om te begrijpen welke voordelen beschikbaar zijn.

Wil je meer weten over goede afspraken, rechten en verantwoordelijkheden over thuiswerken? Bekijk dan de onderstaande video: 

Video: 

https://www.youtube.com/watch?v=Kkbn00fTv0U

Rechten op herroeping van thuiswerken

Het recht om vanuit huis te werken is niet onbeperkt. Werkgevers behouden het recht om deze regeling te herroepen als dit nodig is voor de bedrijfsvoering. Het is belangrijk om deze voorwaarden duidelijk in de thuiswerkovereenkomst vast te leggen.

Dus, thuiswerken is niet alleen prettig wanneer je ’s ochtends de regen tegen je raam hoort tikken voordat je naar kantoor wil gaan rijden, maar brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Maar, vergis je niet, ondanks dat je je in een veilige en vertrouwde omgeving bevindt, blijf je plichten hebben jegens je werkgever!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *