Hoe bereid ik mijn verhuizing naar een andere stad voor?

Ben je van plan te verhuizen naar een andere stad? Dit is natuurlijk een ontzettend spannende en gave periode waarin er veel zal gaan veranderen! Voordat je je kunt acclimatiseren in de nieuwe stad zul je je eerst moeten vestigen in jouw nieuwe woning. Je gaat verhuizen naar een andere stad, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? En waar moet je op letten om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt? Om een verhuizing naar een andere stad zo grondig mogelijk te kunnen voorbereiden hebben wij een aantal belangrijke aandachtspunten en tips opgesteld om je goed op weg te helpen. Op deze manier verklein je de kans iets te vergeten of om er (te) laat achter te komen dat je iets geregeld zou moeten hebben. 

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar een andere stad?

Er komt veel kijken bij een verhuizing naar een andere stad. Je zult allereerst natuurlijk in een volledig nieuwe leefomgeving terechtkomen. Om je hierop voor te bereiden kan je natuurlijk de stad, wijk en/of buurt al gaan ontdekken. Zo kun je leuke tentjes of mensen uit de regio leren kennen. Of eventueel zelf kennis maken met de toekomstige buren. Ook de verhuizing zelf zal goed voorbereid moeten worden. Plan je verhuizing ruim van tevoren! Naast de planning en voorbereiding van de verhuizing van de inboedel zal ook de administratie op orde moeten zijn. Wanneer je verhuist naar een andere stad zal je dit moeten aangeven bij de gemeente en zal je je ook bij de oude gemeente moeten uitschrijven. Ook zal je je nutsvoorzieningen moeten opzeggen en zal je jouw adres moeten aanpassen bij de post, abonnementen en lidmaatschappen. 

Planning en voorbereiding van de verhuizing

Om een verhuizing vlekkeloos te laten verlopen zal er ook een goede voorbereiding plaats moeten vinden. Denk hierbij aan het inschakelen van voldoende mankracht. Je moet beschikken over de benodigde verhuisartikelen en apparatuur. Verder zal je ervoor moeten zorgen dat je een kwalitatieve planning hebt die gebruikt kan worden om de verhuizing in de goede banen te leiden. Er zal van alles op je pad komen gedurende een verhuizing. Wanneer je een zeer strakke planning hebt is hier in de meeste gevallen geen ruimte voor. Dit heeft zo zijn gevolgen voor het verloop van de verhuizing. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd begint met plannen, zodat je ook ruimte kunt inplannen voor eventuele vertragingen. Wanneer je in een nieuwe omgeving terechtkomt wil je natuurlijk dat je spullen veilig aankomen. Een verhuisbedrijf maakt gebruik van diverse verpakkingsmiddelen en andere verhuisartikelen om spullen zo zorgvuldig mogelijk naar de nieuwe woning te verhuizen. Zorg dus dat je zelf ook goed je spullen inpakt en maak gebruik van beschermingsmiddelen. Stevig inpakmateriaal en labels om de verhuisdozen te ordenen. Zo kan ook het uitpakken van de spullen spoedig verlopen. 

Tips voor de voorbereiding

Om je een zetje in de goede richting te geven zijn er enkele tips opgesteld die je kunt gebruiken bij de voorbereiding van een verhuizing naar een andere stad. Je kunt in de voorbereiding van een verhuizing naar een andere stad al snel dingen over het hoofd zien. Ook zul je je vestigen in een omgeving waar je niet bekend bent.

Maak een checklist van alles wat er geregeld moet worden en maak een lijst van belangrijke contacten. De voorbereiding van een verhuizing is natuurlijk essentieel om alles zo spoedig mogelijk te kunnen laten verlopen. Maak een lijst van contactpersonen waarmee je contact moet maken om de adresverandering aan door te geven. Denk hierbij aan de huisarts, tandarts, scholen, werk, verzekeringen enzovoorts. Maak verder ook een checklist om de verhuizing goed voor te bereiden. Naast het administratieve gedeelte zal ook de verplaatsing van de inboedel goed voorbereid moeten worden. Maak een checklist, zodat je niks vergeet.

Om gebruik te maken van de situatie kun je de verhuizing gebruiken om een grote of kleine schoonmaak uit te voeren. Dit gaat niet per se over het schoonmaken van de woning, maar meer over het opschonen van je spullen. Iedereen heeft op zolder of in de kelder oude spullen liggen waar ze eigenlijk geen gebruik meer van maken en in de weg liggen. Maak gebruik van de verhuizing om deze onnodige spullen weg te geven, te doneren, verkopen of weg te gooien. Dit scheelt weer werk bij de verhuizing en bij de opruiming in de toekomst.

De laatste tip is zeker niet de onbelangrijkste. Maak wanneer dat nodig is gebruik van een verhuisbedrijf. Velen zullen je al voor geweest zijn door te denken dat ze het klusje zelf wel even kunnen klaren. Vaak komt er van alles bij een verhuizing kijken waar je geen rekening mee houdt. Verder is het ook een zeer fysieke klus die geklaard moet worden. Schakel wanneer dat nodig is dus een vorm van hulp in. Dit kan via familie of vrienden, maar ook door professionele verhuizers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *