Tips voor het onderhouden van je laminaatvloer

Laminaatvloeren zijn erg populair vanwege hun stijlvolle uitstraling, betaalbaarheid en duurzaamheid. Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het relatief gemakkelijk te onderhouden is. Hieronder vind je enkele tips voor het onderhouden van je laminaatvloer, zodat deze er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Regelmatig stofzuigen of vegen

Het regelmatig stofzuigen of vegen van je laminaatvloer is een essentieel onderdeel van het onderhoud. Dit voorkomt ophoping van vuil en stof, wat kan leiden tot krassen en slijtage. Gebruik een zachte borstel of stofzuigerborstel om te voorkomen dat je krassen maakt op de vloer.

Gebruik een vochtige dweil

Een vochtige dweil is een uitstekende manier om je laminaatvloer schoon te maken zonder deze te beschadigen. Gebruik warm water en een mild reinigingsmiddel, en vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen. Wring de dweil goed uit, zodat deze niet te nat is. Net als dat de vloerkleed reinigen kosten in de papieren kunnen lopen, maar je vloerkleed wel weer prachtig schoon is, geldt dit voor laminaat ook. Door het zelf al goed te onderhouden, zul je zien dat je er veel meer plezier van zult hebben.

Vermijd overmatig watergebruik

Hoewel het belangrijk is om je laminaatvloer regelmatig te reinigen, is het belangrijk om overmatig watergebruik te vermijden. Te veel water kan ervoor zorgen dat de laminaatplanken gaan uitzetten of kromtrekken, wat kan leiden tot blijvende schade aan je vloer.

Gebruik beschermende pads

Plaats beschermende pads onder meubels en zware objecten om krassen en deuken te voorkomen. Deze pads zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes.

Wees voorzichtig bij het verplaatsen van meubels

Bij het verplaatsen van meubels op je laminaatvloer, til ze op in plaats van ze over de vloer te slepen. Dit voorkomt krassen en beschadiging aan de vloer. Als je toch grote meubelstukken moet verplaatsen, vraag dan om hulp om te voorkomen dat je de vloer beschadigt.

Houd de vloer droog

Als je per ongeluk water morst op je laminaatvloer, veeg dit dan onmiddellijk op met een droge doek of papieren handdoek. Als je het laat liggen, kan het water de vloer beschadigen.

Laten reinigen

Als je laminaatvloer ondanks regelmatig onderhoud vuil en dof blijft, kan het een goed idee zijn om een professionele vloerreiniger in te schakelen. Een professionele reiniger kan je vloer diepgaand reinigen en polijsten, waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Voordat je een gevelreinigingsbedrijf kiest, is het belangrijk om wat onderzoek te doen en een bedrijf te vinden dat betrouwbaar en ervaren is. Vraag vrienden en familie om aanbevelingen of zoek online naar beoordelingen van verschillende bedrijven. Als je een bedrijf hebt gekozen, neem dan contact met hen op en vraag naar hun reinigingsprocedures en welke producten ze gebruiken. Zorg ervoor dat het bedrijf werkt met veilige, niet-toxische reinigingsmiddelen die geen schade toebrengen aan je vloer of de gezondheid van je gezin. Uiteraard kun je ook zelfs een tapijtreiniger huren en de vloer reinigen.

Tot slot

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je laminaatvloer gemakkelijk schoon en in goede staat houden. Met een beetje zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je vloer er jarenlang als nieuw uitziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *