Het juiste vloerkleed

Het juiste vloerkleed kan uw interieur compleet maken, maar hoe kiest u een vloerkleed? In dit blog leggen we uit waar u op kunt letten en welke factoren bepalend zijn voor de uitstraling van een tapijt Enschede.

 

Voor welk materiaal ga je kiezen?

Vloerkleden zijn leverbaar in talloze materialen. Synthetische garen, als nylon zijn populair, maar materialen als jute, zijde, wol en katoen worden ook veel toegepast. Elk materiaal heeft uiteraard andere eigenschappen.

 

Synthetische vloerkleden

 

Nylon wordt veel gebruikt bij de productie van vloerkleden. Het voordeel van nylon is dat het erg sterk is en niet kreukt, dit maakt het materiaal zeer gebruiksvriendelijk, zeker voor vloerkleden. Over het algemeen zijn synthetische vloerkleden sterk en bestand tegen zonlicht en vlekken.

 

Jute vloerkleden

 

Jute is een ‘’natuurlijke’’ keuze voor in huis, de plantaardige vezel is afkomstig van de Corchorus Olitorius. Het nadeel van jute is dat het niet goed tegen vocht kan. Het is dus niet geschikt voor gebruik in natte ruimtes. Jute oogt ruw, stoer en natuurlijk.

 

Zijde vloerkleden

 

Zijde is een natuurlijke vezel die vloerkleden een glanzende uitstraling geeft. Het materiaal wordt gewaardeerd om haar hoge treksterkte en glanzende uiterlijk. Zijde wordt soms gecombineerd met wol om kleurrijke en gedetailleerde ontwerpen te weven. Zijde is rijk aan kleur en textuur.

 

Wollen vloerkleden

 

Wol is warm en natuurlijk. Het materiaal is duurzaam en zal niet snel vergaan. En als het in verloop van tijd gaat pluizen kan dit er zo afgezogen worden. Wol heeft een sfeervolle uitstraling en een waterafstotende functie. De waterafstotendheid maakt wol onderhoudsvriendelijk, door het vettige laagje op het materiaal trekken kleden van dit materiaal nauwelijks vuil aan en zijn ze makkelijk te reinigen.

 

Het formaat van het vloerkleed

 

Meestal hangt de grootte van een vloerkleed samen met de grootte van de ruimte, maar de afmetingen van de meubels hebben ook invloed op het formaat. Met een groot kleed in een grote ruimte kunt u een ziteiland creëren, de zithoek wordt dan als het ware gemarkeerd. Voordat u een kleed aanschaft is het altijd handig om iets op de vloer uit te leggen (bijvoorbeeld kranten) op de plek waar het kleed mag komen. Dit kan de keuze makkelijker maken.

 

Verschillende vormen

 

Iedere vorm heeft zijn eigen kenmerken en effecten op de uitstraling van uw interieur. Kijk bij de keuze van de vorm van het vloerkleed goed naar de vormen van de ruimte én naar de vormen van de meubels. Wilt u de lengte van een ruimte benadrukken? Dan is een rechthoekig vloerkleed, in de lengte van de ruimte, een goede optie. Juist de strakke lijnen in uw interieur verzachten? Ga dan voor een rond vloerkleed. Voor een speels effect combineert u een rechthoekig of vierkant vloerkleed met een rond exemplaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *