Interieur trends 2022

De interieurtrends die in 2022 overal te zien zullen zijn

Van gebogen meubelen tot op de jaren ’70 geïnspireerde verfkleuren, je zult in de verleiding komen om al deze inrichtingsideeën uit te proberen.

Nu het jaar ten einde loopt, is er niets leuker voor ons huisredacteuren dan onze favoriete interieurontwerpers te vragen de interieurtrends te voorspellen die we in de komende maanden kunnen verwachten. Wat de woninginrichting in 2021 betreft, draaide alles om het combineren van stijl en functionaliteit omdat we allemaal meer tijd in onze huizen bleven doorbrengen – upgrades zoals zelfreinigende bidets deden badkamers luxueuzer aanvoelen terwijl kamers gevuld met geometrische accenten ons elke dag iets interessants gaven om naar te kijken.

Maar wat staat ons te wachten in 2022? We vroegen enkele van de meest getalenteerde ontwerpers uit de sector om de toptrends voor interieurdesign voor het komende jaar te ontdekken. Van nieuwe kleurenpaletten tot unieke meubelkeuzes: als je je voorneemt om je huis een serieuze make-over te geven, is dit de perfecte plek om inspiratie op te doen.

1 Biofiel ontwerp

Na meer dan een jaar binnen opgesloten te zijn geweest, is er – en zal er – een focus blijven op het hervinden van onze verbinding met de natuurlijke wereld door het gebruik van biofilic design principes, wat betekent dat er een nadruk zal liggen op het creëren van rustgevende omgevingen met natuurlijke verlichting en ventilatie, het integreren van planten en het creëren van een visuele verbinding met de natuur.


2 Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden voor iedereen, zoals het hoort. De duurzaamheid van alles onderzoeken is een must en het is echt uitstekend dat zo veel ontwerpers proberen te leren wat de beste materialen zijn om te gebruiken voor de gezondheid van ons ecosysteem op lange termijn. Gelukkig is er heel veel om uit te kiezen.


3 Mindful ruimtes

Volgend jaar zal zorgen voor een dieper bewustzijn van onze ruimtes en de impact die ze hebben op onze emoties en ons welzijn. We zullen meer ruimtes zien die persoonlijkheid en persoonlijke banden hebben met interesses, hobby’s en pleziertjes van de eigenaar.

 

4 Jaren ’70 Decoratie Inspiratie

Seventies decor en kleuren zijn terug. We zullen meer terracotta, salie en mosterdkleuren zien, evenals mid-eeuwse meubeltrademarks – pinpoten op kasten en tafels, teakhouttinten en stoffen met veel textuur.

 

5 Huiswerkkamers

Kinderen blijven designruimtes bepalen en huiswerk is niet van de baan. Naarmate de wereld draait, zullen mensen misschien blijven opteren voor meer privéruimtes en ‘mini-kantoortjes’ creëren voor hun kleinste baasjes. Deze kamers zijn uitgerust met interactieve smartboards, high-speed WiFi en veel stopcontacten. Huiswerkkamers kunnen later ook worden hergebruikt voor het startup-hoofdkantoor van een student of het thuiskantoor van een volwassene.


6 Een terugkeer naar traditie

Verwacht Engelse sofa’s met rolarmen, wingbacks, eenvoudige eettafels gebaseerd op antieke stijlen en stukken met detail en een beetje geschiedenis. Wat materialen betreft, zullen we zien dat veel meer natuurlijke materialen weer populair worden. Marmer, echt hout, linnen, mohair – dingen die meer organisch aanvoelen en lekker aanvoelen.


7 Multifunctionele Ruimtes

Mensen beginnen te begrijpen dat ze met minder kunnen leven, vooral na het afgelopen jaar. Mensen zullen gaan downsizen of in hun huidige huis blijven en creatief worden met hoe hun ruimtes multifunctioneel kunnen zijn. Bijvoorbeeld: de woonkamer als kantoor. Of kantoor-workout kamers.


8 Gebogen meubels

Meubels van wit eikenhout met rondingen brengen een fris en zacht golvend gevoel. Van gebogen hoeken binnen muren en kasten tot gebogen rugleuningen van banken, eetkamerstoelen en gewelfde kasten, de hoekige lijn van de inrichting wordt zachter.

 

9 Blijvende stijl

De trend voor 2022 is een terugkeer naar blijvende stijl. We zien de effecten van ons ‘koop het en gooi het weg’ consumentisme op onze planeet, en ik denk dat mensen zich zullen realiseren dat het ontwikkelen van een persoonlijke, blijvende stijl niet alleen mooi en uniek is, maar ook goed voor het milieu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *