Soorten schakelaars in een woning

Zoals iedereen wel weet heb je enorm veel schakelaars in je woning, van lichtschakelaars tot ventilatieschakelaars. Wanneer je een kijkje neemt op https://nlshop.se.com/ kijk je al snel je ogen uit van het grote aanbod dat ze hebben. Echter weten veel mensen niet exact welke schakelaars waarvoor dienen. Om dit wat te verduidelijken hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Jaloezieschakelaar

Heb je zonwering in huis? Dan moet je deze natuurlijk bedienen met een schakelaar. Deze schakelaar wordt ook wel de jaloezieschakelaar genoemd, maar staat beter bekend als een rolluikschakelaar of zonneschermschakelaar. Je hebt dit soort schakelaars in verschillende soorten, bijvoorbeeld met drukknoppen of draaiknoppen.

Ventilatieschakelaar

In de keuken gaat de rook niet zomaar weg, maar heb je een afzuiger om dit te doen. Deze kan je aan- en uitzetten doormiddel van een ventilatieschakelaar. Een ventilatieschakelaar staat bekend als de driestandenschakelaar. Dit is ook niet zo gek, aangezien deze schakelaar altijd drie verschillende standen heeft, namelijk een stand voor normale luchttoevoer, eentje voor hoge luchttoevoer en ook nog eens een centrale nulstand.

Lichtschakelaar

De meest bekende schakelaar is toch wel de lichtschakelaar. Dit is de schakelaar waarmee je het licht in een ruimte kan bedienen. Echter zijn er wel meer soorten lichtschakelaars als de meeste mensen denken. Het is dus wel belangrijk dat je de juiste lichtschakelaar kiest wanneer je deze gaat kopen. Zo heb je de wisselschakelaar, de kruischakelaar, de serieschakelaar, de wissel-wisselschakelaar, de trekschakelaar, maar ook nog de bewegignschakelaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *