Tips bij een verstopte afvoerput

Als je last hebt van een afvoerput verstopping, is dat natuurlijk erg vervelend. Loopt het water niet weg? Je hebt waarschijnlijk last van een afvoerput verstopping! Voor je het weet heb je te maken met een uiterst hardnekkige verstopping. Het gevolg? Je moet je afvoerput ontstoppen? Je kunt hiervoor de loodgieter bellen, maar je kunt de klus ook snel en relatief eenvoudig zelf doen. Met de tips van dit artikel in je achterhoofd moet het oplossen van een afvoerput verstopping geen enkel probleem opleveren!

Achterhaal de bron van de afvoerput verstopping

Je moet er natuurlijk eerst achter komen wat de bron is van de verstopping. Soms loopt alleen het water in het toilet slecht door, maar vaak is het probleem groter dan dat. Als de verstopping heel hardnekkig is, doe je er goed aan om een loodgieter te bellen. Als de locatie van de verstopping kleinschalig is, kun je de verstopping veelal prima zelf oplossen. Als het water bijvoorbeeld alleen in de douche niet goed doorloopt, volstaat veelal het verwijderen van haren om de ontstopping op te lossen.

De combinatie van kokend water en baksoda

Spoel je de afvoer ook een keer door met kokend water en baksoda? Dat is een fantastische combinatie om zelfs de meest hardnekkige verstopping op te lossen. Zeepresten lossen in een razendsnel tempo op als er kokend water en baksoda door de afvoer wordt gespoeld. Dat is dus een uiterst doeltreffende methode. Bovendien is het spoelen van de afvoer met kokend water en baksoda een optie die niet slecht is voor het milieu.

Een ontstopper gebruiken

Je kunt natuurlijk ook gewoon ouderwets een ontstopper gebruiken. De zuignap maakt het mogelijk om een gootsteen zonder problemen te ontstoppen. Vaak werkt dat gewoon! Voor je het weet hoef je je nergens meer zorgen over te maken. Een afvoerput verstopping kun je dus oplossen met kokend water en baksoda, of gewoon met een ontstopper. Je kunt altijd nog een loodgieter bellen. We hopen dat je weldra geen last meer hebt van een afvoerput verstopping.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *