Checklist schoonmaak hotelkamer

Het is een ware nachtmerrie, na een lange reis aankomen in een vies hotel. Hotelkamers worden over het algemeen veel schoongemaakt waardoor er vele schoonmaak vacatures

online te vinden zijn. Dit komt simpelweg doordat gasten een korte tijd verblijven en de hotelkamer er weer sprankelend uit moet komen te zien wanneer de nieuwe gasten arriveren. Je hebt jezelf misschien wel eens de vraag gesteld: wat wordt er allemaal schoongemaakt in een hotelkamer? Wij vroegen ons dit ook af en zijn ons hier wat meer in gaan verdiepen. Hieronder een snel en handig overzicht van de checklist voor het schoonmaken van hotelkamers.

Badkamer & toilet

Een vieze badkamer en toilet, veel mensen vinden dit erg vervelend wat ook begrijpelijk is. Dit wordt daarom ook altijd schoon gemaakt bij het schoonmaken van de hotelkamers. Toiletten worden vaak grondig gereinigd en gedesinfecteerd. De badkamer wordt ook vaak gedesinfecteerd. Dit zodat het er bij aankomst weer sprankelend uit ziet.

Bad & douche

Een schoon bad en douche is zeker geen overbodige luxe. Deze dienen vrij te zijn van kalkaanslag en zeepresten. Ook worden de haren uit de putjes verwijderd. Want zeg nou eerlijk, haren aantreffen in het putje in de douche bij aankomst, dat jaagt je meteen de deur weer uit. Dit wordt grondig gereinigd voordat de nieuwe gasten arriveren en gelukkig maar.

Vloeren

Alle soorten vloeren in de hotelkamer worden schoongemaakt. Hierbij wordt er stof gezogen en gedweild. Je wilt natuurlijk geen vieze vloer zien bij aankomst en dit oogt ook erg onprofessioneel. Hierbij worden vlekken, andere oneffenheden, vuil, etc. verwijderd.

Prullenbakken

Dit lijkt vanzelfsprekend en dat is het ook. Maar het is overigens wel erg belangrijk. Een volle prullenbak kan vieze geurtjes achter laten en dat wil je natuurlijk niet ruiken bij aankomst. Daarom dient dit altijd goed geleegd te worden!

Sanitair

Het sanitair wordt ook altijd schoongemaakt voordat de nieuwe gasten arriveren. Daarnaast kan je er zelf ook vaak voor kiezen, hoe vaak je dit wilt laten doen. Dit gebeurt soms dagelijks, om de dag of eens per week wanneer u er verblijft. Het is afhankelijk van jouw wensen en eisen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *