Een epoxyvloer, ook perfect geschikt voor in je huis

Het onderhoudsvriendelijke karakter van onze woning blijkt tegenwoordig belangrijker te zijn dan ooit. Dat is uiteraard voor een groot deel het gevolg van het feit dat we vaak harder en vooral langer moeten werken. Het laatste waar je dan op zit te wachten is dat je bij thuiskomst ook nog eens heel wat uren moet schoonmaken. Door rekening te houden met een aantal zaken is het mogelijk om het onderhoudsvriendelijke karakter van je woning een aardig duwtje in de rug te geven. Dit geldt bijvoorbeeld voor de keuze van het type vloer waar je gebruik van gaat maken. Een zogenaamde epoxyvloer is een naadloze vloer die over een geweldig onderhoudsvriendelijk karakter beschikt.

Vanwaar kan je een epoxyvloer al kennen?

De epoxyvloer is een type vloer die reeds een behoorlijk lange tijd op de markt is terug te vinden. In het verleden was het evenwel zo dat er voornamelijk voor werd gekozen om deze vloer te gebruiken in bijvoorbeeld productieomgevingen. Dat deze keuze werd gemaakt hoeft niet te verbazen. Voor dit type vloer geldt namelijk dat ze ongelofelijk stevig en kwalitatief is. Dat betekent concreet dat ze kan worden gebruikt in situaties waarin er bijvoorbeeld sprake is van een aanzienlijke mechanische belasting. Ook bij zwaar gebruik kan deze vloer uitstekend worden ingezet.

Bovenstaande gezegd hebbende is het zeker niet langer zo dat een epoxyvloer uitsluitend of hoofdzakelijk tot hun recht komen in een zakelijke of productieomgeving. Vandaag de dag zien we ze dan ook terugkomen in menig aantal stijlen van particuliere woningen. Heb jij ervoor gekozen om een strakke stijl te hanteren of wil je graag een industriële look & feel creëren? In beide en nog zoveel andere gevallen zal je kunnen vaststellen dat een vloer gemaakt van epoxy een prima keuze kan zijn. Vergelijk zeker even de vele mogelijkheden waar je op vlak van vormgeving uit kan kiezen.

Hoe onderhoudsvriendelijk is een vloer van epoxy?

Een epoxyvloer is één van de soorten naadloze vloeren die op de markt zijn terug te vinden. Zoals de naam reeds aangeeft hoef je bij deze vloer dus geen rekening te houden met vervelende naden en groeven. Dat is bij menig aantal andere exemplaren wel het geval. Het feit dat er geen voegen in de vloer zijn terug te vinden voorkomt dat er zich vuil in kan manifesteren. Dit maakt ze in de basis reeds hygiënischer, maar daarnaast valt ze ook eenvoudig(er) schoon te maken in vergelijking met heel wat andere exemplaren. Je beschikt met een vloer van epoxy dan ook gegarandeerd over een ontzettend onderhoudsvriendelijk exemplaar om gebruik van te maken.

Kan je een epoxyvloer combineren met vloerverwarming of niet?

Wanneer mensen tegenwoordig overgaan tot het kopen van een nieuwe vloer houden ze daarbij graag rekening met het feit of ze kan worden gecombineerd met vloerverwarming of niet. Is dat het geval bij een epoxyvloer? Absoluut! Dit is één van de redenen waarom zoveel mensen er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te gaan maken van dit type vloer. Zo hoef je niet langer gebruik te maken van die vervelende radiatoren in je woning. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan een vloer zonder vloerverwarming wat koud en kil aanvoelen. Dat is dus niet zo wanneer je de keuze maakt om je vloer van epoxy te combineren met vloerverwarming. Zo geniet je altijd van een prima comfort!

Ook een epoxy gietvloer behoort bij onze mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *