Een nieuwe woonkamer? Zo richt je hem in!

De woonkamer is de belangrijkste ruimte van het huis. Het is de plek waar we tot rust komen en waar we vrienden en familie ontvangen. Ga je verhuizen, of is jouw woonkamer wel toe aan een opknapbeurt? Durf eens out of the box te denken en ga voor unieke kleuren, materialen en meubelstukken. Je kunt bijvoorbeeld zelf je leren 3,5 zits bank samenstellen. Zo richt je de woonkamer van je dromen in!

De bank

De bank is misschien wel datgene waar de woonkamer om draait. We gaan er languit op liggen na een lange werkdag, of komen er samen met onze vrienden. Een fijne bank is dus absoluut niet iets waar je op mag bezuinigen. Kies een bank van een mooi en kwalitatief materiaal en let even op de lagen van de bank. Een zachte bank waar je lekker op kan neerploffen heeft een dikkere toplaag dan een hardere bank. Kies het type wat jij en je eventuele gezin het lekkerst vinden zitten. Als je echt een unieke bank wilt, kun je bijvoorbeeld zelf je leren bank samenstellen bij ShopX.

Speel met kleur

Kies een basiskleur voor de woonkamer. Houdt het simpel. De woonkamer moet een plek van rust zijn. Kies geen kleuren als knalgeel of felrood. Licht-blauw, beige, grijs, okergeel zijn wel uitstekende kleuren voor de woonkamer. Kies naast een basiskleur een accentkleur. De basiskleur gebruik je voor de muren en de grote meubels, de accentkleur (of kleuren, maximaal 3) is een kleur die goed bij de basiskleur past en die je gebruikt voor accessoires en bijvoorbeeld kleedjes of gordijnen.

Speel met vorm

Wees je naast de kleur ook bewust van de vormen van de meubels die je aanschaft. Als je alleen maar rechthoekige of vierkante items in je woonkamer hebt staan, oogt het heel strak. Dat kan je doel zijn, maar als je graag een wat meer levende woonkamer wilt, kun je rechte lijnen het best afwisselen met hier en daar wat ronde vormen; een rond bijzettafeltje of vloerkleed bijvoorbeeld.

Materialen

Kies het type materiaal dat past bij de sfeer die je met jouw woonkamer graag wilt uitstralen. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout voor een wat meer klassieke look, gebruik industriƫle materialen zoals staal voor een wat strakkere look. Durf ook met materiaal buiten de box te denken. Wat dacht je van een bank van leer, een tafel van staal of houten wandpanelen op de muur? Materiaal en kleur zijn de sterkste sfeerbepalers in een ruimte, dus wees kritisch en vergelijk verschillende opties met elkaar. Inspiratie opgedaan? Ga dan vandaag nog online naar een meubelzaak om de juiste meubels aan te schaffen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *