Handige tips voor tuinaanleg

Handige tips voor tuinaanleg

Van de tuin maak je graag een aangename plek om heerlijk te ontspannen. Is de buitenruimte toe aan een opknapbeurt en wil je daarom een nieuwe tuin laten aanleggen? Bij je tuin renoveren of inrichten komen goede adviezen altijd van pas. Lees daarom onze praktische tips voor tuinaanleg en verzeker je van een tuin waar je perfect tot rust komt!

Start met een goed ontwerp

Een tuin laten aanleggen start natuurlijk met een goed ontwerp. Hierbij denk je na over de bestemming en inrichting van de tuin. Wil je een tuin die geschikt is voor kinderen? Droom je stiekem van een vijver? Of gaat je voorkeur uit naar een mediterrane tuin? Zet je wensen op papier en bespreek je plannen met een tuinarchitect of hovenier. Natuurlijk stem je het ontwerp van de tuin ook af op het beschikbare budget.

Kies de juiste beplanting en straatstenen

De beplanting en bestrating uitkiezen is soms een lastige klus, want het aanbod is reuze! Wanneer duidelijk is wat voor tuin je wenst, is het ook eenvoudiger om stenen, bloemen en planten uit te zoeken.

Wil je een tuin waar je weinig omkijken naar hebt? Ga dan voor een onderhoudsvrije tuin en kies voor vaste planten met een lange levensduur. Een tuin voor bijen en vlinders? Creëer vooral een bloemrijke tuin voor insecten!

Maak meerdere hoekjes in de tuin

In veel tuinen is er sprake van ongebruikte hoekjes. Zonde, want het is juist hartstikke leuk om de buitenruimte optimaal te benutten. Verdeel daarom bij tuinaanleg je tuin in meerdere vlakken. Creëer bijvoorbeeld een plek voor de kinderen, maak een terras voor het lezen van een boek of ga voor een kleine moestuin.

Een tuinhuisje voor sfeer en opbergruimte

Gereedschap en tuinmeubilair berg je het liefst veilig op. Daarom is een tuinhuisje een uitstekende investering. Het verzekert je van voldoende opbergruimte en het ziet er ook nog eens sfeervol uit. En dus vang je twee vliegen in één klap!

Vergeet de verlichting niet

Een tuin is niet compleet zonder sfeervolle verlichting. Het draagt bij aan een veilig gevoel, want het voorkomt struikelgevaar. Tuinverlichting is niet alleen functioneel, want met sfeerverlichting kan je ook in de avonduren prima in je tuin genieten. Wil je het duurzaam aanpakken? Ga voor ledverlichting of tuinverlichting op basis van zonne-energie.

Besteed tuinaanleg uit aan een specialist

Beschik je over twee linkerhanden of heb je beslist geen groene vingers? Maak het jezelf gemakkelijk en besteed het aanleggen van een tuin uit aan iemand die kennis van zaken heeft. Op die manier ben je altijd zeker van een goed aangelegde tuin waar je jarenlang plezier aan beleeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *