Welke garagedeur past bij mijn garage?

Welke garagedeur past bij mijn garage?

Welke garagedeur je kiest, heeft invloed op het gebruiksgemak, de inbraakveiligheid en het aanzicht van je huis. De juiste deur kiezen is dus belangrijk. Ben je op zoek naar je eerste garagedeur of moet de oude deur vervangen worden? Dit blog helpt je met kiezen!

Welke garagedeuren zijn er?

De kanteldeur

Kanteldeuren voor garages open je van onder en de deur verdwijnt in het plafond wanneer deze geheel geopend is. Het voordeel van deze deur is dat je in één handeling de garage volledig kunt openen. Bovendien bieden ze een relatief hoge inbraakveiligheid.

De dubbele openslaande garagedeuren

De dubbele openslaande deuren hebben een luxe uitstraling. Deze garagedeuren zijn eenvoudig te onderhouden en bovendien gemakkelijk te openen.

De garagedeur met loopdeur

Gebruik je de garage veelvuldig en wil je eenvoudig naar binnen en naar buiten kunnen lopen? Dan is een garagedeur met een aparte doorloopdeur een goede keus. De loopdeur is zeer eenvoudig te openen en kan zo zelfs als een tweede voordeur fungeren.

Anti-inbraakmaatregelen voor garagedeuren

De garagedeur is vaak de zwakke plek van het huis waar het aankomt op inbraakveiligheid. Daarom is het belangrijk om anti-inbraakmaatregelen te treffen. Zo kiezen velen ervoor een of meerdere sloten met een politiekeurmerk te laten plaatsen. Daarnaast kan een alarmsysteem installeren een goede stap zijn.

Algemene anti-inbraakmaatregelen

Zorg ervoor dat er vanaf de straat goed zicht is op de garage, zodat inbrekers gemakkelijk gespot kunnen worden. Ook het plaatsen van extra anti-inbraakverlichting bij de garage is een aanrader.

Maak garagedeuren kindveilig

De garage staat vaak vol gereedschap en is daarmee dus niet de meest kindvriendelijke plek. Daarnaast is het spelen met de garagedeur een gevaarlijke bezigheid. Het is dan ook cruciaal om de garagedeur kindveilig te maken. De beste manier om dit te doen, is door een goed slot op de garagedeur te monteren en de deur op slot te houden wanneer je niet in de garage bent.

Onderhoud voor garagedeuren

Wanneer je een goede garagedeur gekozen hebt, wil je dat deze zo lang mogelijk meegaat. Goed onderhoud is dan ook onontbeerlijk. Sommige onderdelen, zoals scharnieren, wielen en gewrichten, zullen regelmatig moeten worden gesmeerd. Ook is het belangrijk de garagedeur regelmatig te wassen. Doe dit niet met een hogedrukspuit, want dit zal de deur beschadigen. Schoon water en een sopje zijn de beste hulpmiddelen. Pas wel op dat eventuele elektrische onderdelen niet nat worden.

Kies de beste garagedeur

Kies een garagedeur op basis van jouw behoeften en die van je gezin. Neem de nodige anti-inbraakmaatregelen en onderhoud je garagedeur goed. Dan zul je er lang plezier van hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *