Een lamellen overkapping is praktisch en functioneel

Er zijn duizenden dingen waar je rekening mee kan houden bij de inrichting van de tuin en net als bij zoveel dingen zien we ook op het gebied van tuininrichting bepaalde trends terug. Een van de trends op dit moment is de plaatsing van een overkapping in de tuin waar je bijvoorbeeld een terras of een zithoek onder kan maken.

Een variant die erg in trek is op dit moment is een zogenaamde lamellen overkapping, waarbij het dak niet volledig dicht is maar is gemaakt van houten of stalen lamellen die in een bepaalde hoek gedraaid kunnen worden, zodat je deze kan afstellen op de stand van de zon en hier extra schaduw mee creƫert, waardoor je altijd lekker koel kan zitten op het terras.

Zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een overkapping

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden voordat je een overkapping aanschaft. Sommige mensen kiezen voor een overkapping met een zithoek en kiezen voor een dicht dak met eventuele zijwanden.

Dit soort overkappingen zijn ideaal om al het meubilair droog te houden en zorgen voor een droge zithoek, maar halen ook het licht weg onder de overkapping en lang niet alle planten zullen er kunnen groeien. Door te kiezen voor een lamellen overkapping kun je heerlijk uit de schaduw zitten, maar blijft er nog meer dan voldoende licht over en zit je niet in het donker. Ook zullen het hele jaar door planten nog floreren onder de lamellen overkapping, omdat ze nog voldoende regen en zonlicht krijgen.

Een lamellen overkapping zorgt voor een strakke en moderne uitstraling

Het grootste voordeel aan een lamellen overkapping, is natuurlijk dat deze is af te stellen op het weer en je niet alleen geniet van de schaduw, maar deze ook helemaal dicht kan draaien wanneer het regent, zodat je lekker droog blijft. Er zijn door het hele land heen diverse gespecialiseerde bedrijven die zich richten op het ontwerpen en de installatie van overkappingen met lamellen.

Aanbevolen: Lamellen Overkapping op Maat | Alles Volledig naar Wens – De Tuin

Een lamellen overkapping is niet alleen ontzettend functioneel en praktisch maar doet ook veel goeds aan de uitstraling van de tuin en zorgt voor een strak en moderne uitstraling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *