Voordelen van antislip trap strips

Bij trappen speelt de veiligheid een belangrijke rol. Maar soms kan het met het nodige zoals een trapleuning toch wel mislopen. Om het maximale aan veiligheid te garanderen, zijn er verschillende mogelijkheden. Het makkelijkste is een antislipstrip voor de traptreden. Naast een verbeterde veiligheid krijg je nog enkele voordelen mee. In dit artikel behandelen we de werking van antislipstrips voor traptreden en geven we de additionele voordelen van deze strips ook mee.

 

Wat is een antislipstrip?

 

De antislipstrip is een dunne strip vervaardigd uit rubber, waarbij de bovenkant geribbeld is. Deze wordt gelegd in het loopvlak van traptreden, dus iets aan de voorkant. Het doel is om de veiligheid bij gladde traptreden te vergroten. Er zijn twee mogelijkheden voor de bevestiging: gewoon plakken of de traditionele methode, waarbij er een groef wordt gemaakt in de trede waarin de strip wordt gedrukt. Met de standaardmethode heb je natuurlijk een stabiele strip, maar ook de antislip rubberen tape werkt geweldig voor de veiligheid.

 

Antislip trap

 

Hoe werkt de antislip trap strip?

 

Bij het gebruik van de trap plaatsen we de voeten op een bepaald deel van de trede. Dat is waar de strip wordt aangebracht. Dankzij de profilering, meestal een geribbelde bovenkant, alsook het materiaal van de strip wordt de kans op het uitglijden verkleind vanwege de weerstand. De strips worden aan de voorkant van de traptreden bevestigd, waarbij de afstand variabel is en afhangt van het type trap. Bij een trap met ondiepe treden maken we vaak wat schuinere stappen, waardoor de strips dan ook iets verder naar binnen worden aangebracht.

Aanbevolen: Antislip trap strip | Dé oplossing voor gladde traptreden

 

De voordelen van antislipstrips

 

Perfect voor elke trap

De antislipstrip kun je aanbrengen op elke trap, ongeacht het materiaal waaruit het is vervaardigd. Dus als je nu een natuurlijke product hebt of kunstmatig materiaal zoals schilderverf, de slip is perfect te gebruiken. De strip is voorzien van een krachtige lijmlaag die het mogelijk maakt een sterke verbinding te krijgen tussen de ondergrond en de strip zelf. Qua kleur is er ook voor iedere trap een geschikte strip te vinden, zo is er, antislip trap zwart, antislip trap wit, maar ook minder voor de hand liggende kleuren zoals choco bruin en zand beige.

Eenvoudig te monteren

Het is vanzelfsprekend dat de antislip rubberen tape makkelijk te monteren is, maar ook de standaard methode van gleuf biedt eenvoudige montage. Daarbij wordt er een gleuf gemaakt met een tool—een frees genaamd—waarna de strip aangebracht kan worden.

Helpt met onderhoud

Een groot voordeel van de antislipstrip is dat die zorgt voor minimale onderhoud. Omdat de strip in het loopvlak is aangebracht, wordt de slijtage door de strip zelf opgenomen. Het gevolg: er is veel minder onderhoud nodig. Hierdoor hoef je je trap niet zo vaak meer te schilderen.

Dubbele strip voor extra veiligheid

Een andere mogelijkheid is om een dubbele strip aan te brengen op de trap. Dat is vooral handig bij gezinnen met kinderen die vaker gebruik maken van de trap. Kinderen plaatsen de voeten over het algemeen op een ander deel van de trap. Met een tweede strip verhoog je de veiligheid dus voor een ieder. Bovendien ziet het er ook mooier en luxer uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *